Höstworkshop med tema historia!

Välkommen till Nationella språkbankens höstworkshop, måndag 18 oktober i Stockholm

Temat för årets workshop är historia, i vid bemärkelse. Vi kommer att ta upp hur språk- och talteknologi används för att belysa historiska perspektiv, oavsett om det är inom mer traditionella historiska frågeställningar, diakronisk språkvetenskap, etologi och talets utveckling, eller samhällsutveckling.

Workshoppen kommer att pågå kl. 1318 med efterföljande mingel. Mer information och fullständigt program kommer efter sommaren.
Anmäl dig genom formuläret längst ner på sidan.

Dessutom arrangeras två relaterade möten med historisk anknytning under dagarna som följer workshoppen. På tisdagen har projektet SweTerror sitt invigande möte. Projektet belyser utvecklingen och bruket av konceptet 'terrorism' i riksdagsdebatten över 50 år. På onsdagen har projektet Tilltal Länk till annan webbplats. sin slutworkshop. Tilltal har undersökt hur talteknologiska metoder kan göra historiska inspelningar mer lättillgängliga för allmänhet och forskare.

Vi följer utvecklingen av smittläget och Folkhälsomyndighetens samt KTH:s rekommendationer. Är läget osäkert den 31/8 lägger vi om till distansworkshop så att alla har god tid att planera om.

Frågor? Hör av dig till info@sprakbanken.se

Anmälan till Höstworkshop 2021

Kungliga Tekniska Högskolan
18 oktober 2021
-
18 oktober 2021

Publicerad den

Uppdaterad den