Inbjudan till CALD-pseudo workshop på EACL 2024

Välkommen att skicka in bidrag till CALD-pseudo workshop om datorbaserade metoder för pseudonymisering av språkdata. Workshopen är en del av konferensen för den europeiska avdelningen av Association for Computational Linguistics (EACL) som äger rum 21-22 mars 2024 på Malta.

Tillgången till forskningsdata är kritisk inom flera forskningsdomäner, men personligt innehåll hindrar ofta data från att vidareanvändas. Dataskyddsförordningen, GDPR (EU-kommissionen 2016), föreslår pseudonymisering som en lösning för att säkra öppen tillgång till forskningsdata. Den största utmaningen är hur man effektivt pseudonymiserar data så att individer inte kan identifieras, samtidigt som man behåller data som är användbar för forskning inom bland annat datalingvistik, lingvistik och naturlig språkbehandling.

Under workshopen diskuteras flera utmaningar inom pseudonymisering.

Fotografi av Malta.

Publicerad den

Uppdaterad den

Språkbanken Text
Språkteknologi