Inbjudan till ParlaCLARIN IV

Måndag den 20 maj 2024 är det dags för ParlaCLARIN IV, en workshop om parlamentariska data i Torino, Italien.

Parlamentariska data är en viktig resurs för forskare och journalister liksom för digital humaniora och samhällskunskap. Det är därför angeläget att utveckla tillgängliga, omfattande och välannoterade parlamentariska korpusar.

Syftet med är ParlaCLARIN IV är att skapa, analysera och öka tillgängligheten för parlamentariska korpusar. Workshopen syftar även till att bidra till utvecklingen och tillväxten av området digital parlamentarisk vetenskap och att ta itu med identifierade hinder, diskutera öppna frågor och samordna framtida insatser.

Workshopen är en del av konferensen LREC-COLING 2024.

Publicerad den

Uppdaterad den

Swe-Clarin
Språkteknologi