Inbjudan till workshop om andraspråksinlärning

Språkbanken Text och HumInfra arrangerar en workshop om verktyg och resurser för forskning kring andraspråkets ordförråd och grammatik.

Andraspråksprofiler, så kallade L2-profiler, är elektroniska resurser som genererats från uppsatser skrivna av andraspråksinlärare. L2-profilerna innehåller beskrivningar / listor över ordförråd, grammatik och morfologi som andraspråksinlärare förvärvar.

L2-profilerna är ganska få och nya för många användare och forskare. Tanken med workshopen är att skapa ett forum för att diskutera L2-profiler, praktiskt testa dem, utforska deras möjligheter till forskning, reflektera över möjligheter att förbättra användbarheten och utbyta erfarenheter.

Plats: Göteborgs universitet, Humanisten. Datum: 20-21 april. Sista anmälningsdag: 10 mars. Workshopen är kostnadsfri. Lunch och fika ingår.

Publicerad den

Uppdaterad den

Språkbanken Text